Begrip en onbegrip voor softdrugsplan gemeente Eindhoven

24 juni 2015 om 17:04
nl
De burgemeesters van Breda, Den Bosch en Tilburg reageren wisselend op het plan van de Eindhovense burgemeester om het kopen van softdrugs in coffeeshops voor iedereen mogelijk te maken. Dat blijkt uit een rondvraag van Omroep Brabant.
Geschreven door

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven wil in een proef het kopen van softdrugs in coffeeshops voor iedereen mogelijk maken, ook voor mensen zonder Nederlands paspoort.
Den Bosch verbaasdTom Rombouts, burgemeester van Den Bosch, reageert verbaasd op het plan van Van Gijzel. “Normaal worden binnen de samenwerking van de Taskforce gezamenlijke afspraken gemaakt over de aanpak van drugsproblematiek”, aldus Rombouts.
Den Bosch heeft geen soortgelijke plannen. “Dat zou in strijd zijn met het landelijk gedoogbeleid.”
Beleid klopt nietVanuit Breda is meer begrip voor het Eindhovens plan. “Het coffeeshopbeleid klopt vanaf het begin al niet, dus het plannetje van Van Gijzel snap ik wel”, aldus burgemeester Paul Depla. “Ik moedig lokale ideeën ook aan, helemaal om Den Haag wakker te schudden.”
Volgens Depla moet er ‘iets wezenlijks’ aan het beleid worden gedaan. “Het drugstoerisme zoals het was, is niet wenselijk. Ik wil niet dat Belgen en Fransen alleen voor een zakje wiet naar Brabant komen.”  
Geen soortgelijke proefDe gemeente Tilburg laat weten dat ze geen soortgelijke proef gaat doen als in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.