Video

Fietspad voor slimmeriken geopend: 'Slowlane' verbindt hightechbedrijven rond Eindhoven

25 juni 2015 om 09:00
nl
Een nieuw breed fietspad rondom Eindhoven is donderdag geopend. De Slowlane, zoals het fietspad genoemd wordt, moet een fietsverbinding worden voor kenniswerkers tussen de verschillende hightechbedrijventerreinen in de regio. Het pad is nog niet helemaal klaar. Over twee jaar moet het 32 kilometer lange fietspad rond Eindhoven er liggen. Nu is vier kilometer klaar.
Geschreven door

Het fietspad is ruim vier meter breed en ligt voornamelijk aan de randen van Eindhoven. De weg moet de kenniswerkers op de fiets in plaats van de auto naar bedrijven in Eindhoven, Best, Son en Breugel en Veldhoven brengen.
Ritje van een half uurDe eerste fietsers die over het pad fietsten zijn erg enthousiast. "Ik schiet er in Best op en schiet er in Veldhoven vanaf", zo zegt een vrouw. "Het is een ritje van een half uur op een mooi pad, eerst was het een hobbelpaadje en dit stimuleert dus wel om te fietsen. Ik vind het geweldig."
Het was donderdag niet alléén lekker fietsen maar ook lekker eten want er werden gratis ontbijtjes geserveerd.
ASML en Philips verbondenHet fietspad verbindt bedrijventerreinen en campussen, zoals het Flight Forum, de Brainport Innovatie Campus en de High Tech Campus Eindhoven, ASML, TU/e en Philips.
Het brede fietspad is gemaakt van asfalt en loopt deels door het Dommeldal en naast het Beatrixkanaal. Gebruikers van de weg krijgen zo veel mogelijk voorrang. Ook is de baan uitgerust met led-verlichting en met zo min mogelijk stoplichten.
Wethouder opent fietspadWethouder Nicole Ramaekers van Veldhoven opende de Slowlane. Ze is voorzitter van Brainport Avenue. Ramaekers zegt dat de financiering van de Slowlane rond is en de aanleg stukje voor stukje wordt voltooid.  
Die groep zet zich in voor een goede verbinding van de slimme regio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.