Doodsteken Joeri Edelijn in Uden: twee verdachten uit Uden en Erp nog zeker twee maanden vast

24 juni 2015 om 17:58
nl
De twee mannen die waren aangehouden omdat zij betrokken zouden zijn geweest bij een dodelijke steekpartij in Uden, blijven nog zeker zestig dagen vastzitten. De raadkamer bij de rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald.
Geschreven door

Bij de steekpartij, in de nacht van 9 op 10 mei, kwam Joeri Edelijn uit Oss om het leven. Dit gebeurde op de Markt, na een vrijgezellenfeest. De verdachten komen uit Uden en Erp.
Aanleiding steekpartij nog onduidelijkJoeri was volgens de politie nog even iets te eten gaan halen toen hij werd neergestoken. Hij was op dat moment op weg naar een taxistandplaats, waar de rest van zijn vriendengroep stond te wachten. De aanleiding voor de steekpartij is voor de buitenwacht nog steeds onduidelijk.
De 25-jarige Udenaar wordt verdacht van moord dan wel doodslag. Hij werd als eerste van de twee verdachten opgepakt. De man (23) uit Erp zou betrokken zijn bij de steekpartij, maar wordt ook beschuldigd van drugsbezit.
Stille tocht met ruim duizend deelnemersEen week na Joeri’s gewelddadige dood werd in Uden een stille tocht gehouden. Ruim duizend mensen deden eraan mee. De tocht begon op de Nieuwe Markt en eindigde bij de Markt, de plek waar de man uit Oss werd doodgestoken.
De zaak is uitgebreid behandeld in de opsporingsprogramma’s 'Bureau Brabant' en 'Opsporing Verzocht'. Het leverde minstens tien tips op. De politie maakte bij haar onderzoek gebruik van camerabeelden waarop de steekpartij te zien was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.