Autobranden in Boxtel: verdachte Vanessa R. nog zeker drie maanden in de cel

24 juni 2015 om 17:19
nl
De vrouw die in de gevangenis zit, omdat ze in haar woonplaats Boxtel auto’s in brand zou hebben gestoken, komt voorlopig niet vrij. De raadkamer bij de rechtbank in Den Bosch heeft het voorarrest van deze Vanessa R. met negentig dagen verlengd.
Geschreven door

De verdachte werd op 13 juni aangehouden. Ze woonde in de buurt waar in korte tijd negen auto's in vlammen waren opgegaan.
Bekende van de politieDe Boxtelse was een bekende van de politie. Toen ze nog in Zwolle woonde, in 2008 en 2009, werd ze opgepakt voor stalking en doodsbedreigingen.
De autobranden waren vooral in de Boxtelse wijk Breukelen. Bewoners van deze buurt reageerden opgelucht nadat bekend was geworden dat er een verdachte was ingerekend.
Agenten moesten het ontgelden    Tijdens haar Zwolse periode had ze het onder anderen gemunt op politieagenten. De afgelopen jaren woonde ze in Brabant, waaronder in haar huidige woonplaats Boxtel.
Sindsdien is ze, voor zover bekend, tot aan de brandstichtingen waarvan ze beschuldigd wordt, niet in aanraking geweest met politie en justitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.