Video

Thuis overvallen oma uit Klundert gelooft heilig in onschuld aangeklaagde kleinzoon

24 juni 2015 om 18:58
nl
De man uit Klundert die van justitie drie jaar de cel in moet omdat hij zijn eigen oma overvallen zou hebben, is onschuldig. Dat zegt zijn oma zelf. Volgens de oma is maar één van haar kleinkinderen schuldig aan de beroving. Vorige maand werd die kleinzoon al tot 2,5 jaar cel veroordeeld.
Geschreven door

De bejaarde vrouw kan niet bevatten dat justitie haar andere kleinzoon ook als dader ziet. Hij stond woensdag tegenover de rechter in Breda. Het gaat om tweelingbroers. Volgens justitie voerden zij een toneelstuk op. Daarbij knevelde de ene broer de andere, om vervolgens hun oma te overvallen. Volgens justitie heeft de man zich als een soort acteur laten gebruiken om de overval makkelijker te maken. De overvallen oma wil daar niet aan.
Woont nog bij omaThuis aan de keukentafel vertelt ze zichtbaar geëmotioneerd dat alleen de al veroordeelde kleinzoon schuldig is. De andere verdachte kleinzoon woont nog altijd bij zijn oma, want ze blijft in zijn onschuld geloven.
"Hij heeft zelf de politie gebeld, de bank geblokkeerd, het ziekenhuis gebeld. Als hij schuld heeft, had hij dat niet gedaan. Als hij erbij betrokken was geweest, had hij meegeholpen. Maar hij lag hier in de hoek. Hij speelt geen toneel, echt niet. Dan had ik hem allang de deur uit gezet."
'Echte dader al veroordeeld'Volgens de vrouw is haar andere, al veroordeelde kleinzoon, de enige en echte dader. "Een overval vind ik erg, maar dat hij zijn oma van 79 jaar pakt, vind ik heel erg." Maar de veroordeelde kleinzoon heeft eerder tegenover de politie en de rechter verklaard dat hij geholpen werd door zijn tweelingbroer. Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.
Voor justitie is het een uitgemaakte zaak, maar het leven van de bejaarde vrouw wordt bij een eventuele veroordeling van haar andere kleinkind nog meer overhoop gehaald. "Als hij wordt veroordeeld, maak ik er een eind aan. Er is maar één dader."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.