Rechtbank doet uitspraak in zaak tegen Facebook na seksfilmpje van Chantal uit Werkendam

25 juni 2015 om 08:39 • Aangepast 21 november 2020 om 17:37
nl
Voor een geval van wraakporno beslist de rechtbank in Amsterdam donderdag of Facebook openheid van zaken moet geven. De 21-jarige Chantal uit Werkendam had de sociale-netwerksite voor de rechter gedaagd in een poging te achterhalen wie een seksfilmpje van haar eind januari online had gezet.
Profielfoto van
Geschreven door

In de één minuut durende seksvideo is te zien hoe de vrouw haar ex-vriendje oraal bevredigt. Sinds de plaatsing op Facebook is haar leven 'in een hel veranderd', zei haar advocaat tijdens de zitting twee weken geleden. Het filmpje is vele keren gedownload en verspreid en dat gebeurt nog steeds.
Gegevens achterhalenVolgens Facebook zijn de gegevens van de persoon die het nepaccount aanmaakte, al in februari voorgoed van de servers gewist. De advocaat van Chantal denkt echter dat er nog mogelijkheden zijn de gegevens te achterhalen.
Daarom vroeg de advocaat de rechter Facebook te dwingen daarvoor een extern onderzoeksbureau in te huren. De rechter bepaalt of Facebook een externe partij toegang moet geven tot zijn systemen.

Wachten op privacy instellingen...

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde in zijn programma ' Internetpesters Aangepakt' aandacht aan de zaak. Hij haalde onder meer hard uit naar de werkwijze van de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.