Verdachte gestrande cokesmokkel Cadzand twee weken langer vast

13 april 2016 om 13:30
nl
De 62-jarige man uit Bergen op Zoom die zaterdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de gestrande smokkel van 1200 kilo cocaïne in Cadzand, blijft nog minstens twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam bepaald. De 51-jarige captain van een chapter van No Surrender die maandag werd opgepakt in verband met het omvangrijke cocaïneonderzoek verschijnt later deze week voor de onderzoeksrechter.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of de man uit Bergen op Zoom ook banden heeft met de zogeheten 'outlaw motorcycle gang'. Volgens BN DeStem zou verdachte Jack G. eigenaar zijn van een bedrijf in Rotterdam dat zeesleper Marian-V heeft gecharterd. Justitie wil dat niet bevestigen.
SleepbootVolgens het OM is de sleepboot eind december vanuit Paramaribo naar Rotterdam vertrokken. Justitie denkt dat de cocaïne die op de boot lag is overgedragen op de vissersboot 'De Zeeland' die half januari tijdens een storm in Cadzand strandde.
De captain uit No Surrender, Tjeu N., zou een van de vier opvarenden zijn geweest die door de Kustwacht en Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij uit de kolkende golven werden gered. Een dag later werden de drugs, met een straatwaarde van dertig miljoen euro, in Cadzand gevonden.
Geladen vuurwapenTjeu N. werd maandag in Sint Willebrord klemgereden en aangehouden door een arrestatie team. Bij doorzoekingen in een huis in Klundert waarin de captain van No Surrender verbleef, vond de politie drugs en een geladen vuurwapen. In totaal zijn er elf verdachten opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.