Video

Eerste training NAC: Ten Rouwelaar blijft, 'snel vertrek' Tighadouini, Marcellis traint mee

25 juni 2015 om 13:37 • Aangepast 21 november 2020 om 17:37
nl
Zonder Adnane Tighadouini, maar mét Jelle ten Rouwelaar en Dirk Marcellis is NAC Breda donderdagochtend begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo'n tweehonderd supporters onthaalden de spelers en staf met vuurwerk op het trainingscomplex in Zundert.
Profielfoto van
Geschreven door

NAC is gedegradeerd naar de Jupiler League, maar toch lijkt de spelersgroep op dit moment nog veel op die van afgelopen seizoen.
Snel vertrek TighadouiniEen van de spelers die ontbreekt is aanvaller Adnane Tighadouini. Vanwege 'zakelijke redenen', is de officiële reden. Met andere woorden: hij is bezig met een transfer.
Trainer Robert Maaskant verwacht dat Tighadouini snel vertrekt en daar is hij niet rouwig om. "We hebben het geld nodig om nieuwe spelers te kunnen contracteren", legt de trainer uit. Voetbal International weet donderdag te melden dat Tighadouini onderhandelt met Bani Yas, een club in de middenmoot van de hoogste competitie in de Verenigde Arabische Emiraten.
Totdat Tighadouini verkocht is, gebeurt er bij NAC niets op transfergebied. NAC zoekt vooral nog naar een rechtsback. Vanwege het vertrek van Ruben Ligeon (was gehuurd van Ajax) is die positie nu onbezet.
Ten Rouwelaar wil zich revancherenJelle ten Rouwelaar is in ieder geval ook komend seizoen de doelman van NAC. Hij toonde zich donderdag zelfkritisch. "Ik wil me dit seizoen revancheren. Ik wil met deze ploeg op de Grote Markt staan volgend jaar."
Ook als NAC nog een andere doelman aantrekt, maakt Ten Rouwelaar zich geen zorgen. "Heel veel mensen doen daar spastisch over, ik niet. Ik heb zeven goeie jaren hier gehad, vorig jaar was minder, het negende gaat weer goed worden."
Blijft Marcellis?De kans bestaat dat ook Dirk Marcellis komend seizoen in Breda blijft spelen. De verdediger was present tijdens de eerste training, ondanks dat hij nog geen nieuw contract heeft getekend.

Wachten op privacy instellingen...

Maaskant is vooralsnog tevreden met de spelersgroep waarmee hij de voorbereiding start. "Als we met deze selectie de eerste divisie in kunnen gaan, zou dat prima zijn."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.