Video

Te mooi om waar te zijn: verloren kettinkje valt na weken letterlijk uit de lucht

25 juni 2015 om 13:08
nl
Je hebt van die verhalen waarbij je een aantal keer met je ogen moet knipperen. Maartje Withagen uit Breda heeft zo’n verhaal. Ze raakte een paar weken terug een gouden kettinkje kwijt, een erfstuk van haar stiefvader. Woensdag viel het kettinkje letterlijk uit de lucht toen Maartje koffie dronk haar tuin.
Geschreven door

“Ik heb een kwartier staan trillen toen ik zag dat het frommeltje op de grond het erfstuk van mijn vader was”, vertelt Maartje daags na de bijzondere gebeurtenis. “Eerst schrok ik van een enorme tik. Ik dacht dat de glazen tuintafel kapotging. Daarna zag ik dat het mijn kettinkje was.”
Een aantal weken terug raakte ze het erfstuk, dat ze zeventien jaar geleden kreeg van haar stiefvader, kwijt. Maartje draagt het kettinkje dag en nacht sinds haar stiefvader overleed. De 34-jarige Bredase zocht stad en land af toen bleek dat ze het kettinkje kwijt was, maar de zoektocht leverde geen resultaat op.
SpijtTot ze woensdag hulp van boven kreeg. In de buurt waar Maartje woont, zitten veel vogels. Tussen de schakeltjes vond Maartje kleine veertjes en zand. Ze vermoedt dat een vogel er dus met haar kettinkje vandoor is gegaan. “Die vogel heeft misschien spijt gekregen.”
Donderdag gaat Maartje naar de juwelier om het slotje van de ketting te laten vervangen. “En het kettinkje zit helemaal opgefrommeld. Dat durf ik niet zelf uit elkaar te halen.” Zodra de juwelier Maartje heeft geholpen, hangt het kettinkje weer om de nek van Maartje. Op de plek waar het hoort, na een bijzondere omzwerving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.