Meeste goederentreinen rijden door Breda: bijna 14.000 - Omroep Brabant

Meeste goederentreinen rijden door Breda: bijna 14.000

25 juni 2015 om 13:43
nl
Breda is de stad waar de meeste goederentreinen doorheen rijden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dagelijks waren het er vorig jaar gemiddeld 37. Dat zijn er jaarlijks bijna 14.000 en daarmee staat Breda op de eerste plaats van Nederland. Gevolgd door Tilburg waar vorig jaar 13.000 goederentreinen doorheen reden en daarachter staat Eindhoven met ruim 12.000 goederentreinen in 2014.
Geschreven door

In Tilburg worden elk jaar honderden treinen uitgeladen die eerst door Breda zijn gekomen, deze tellen niet mee in de CBS-cijfers.
De druk op de Brabantse steden is al veruit het hoogst en dat is de afgelopen maanden alleen maar toegenomen. Doordat aan de Duitse kant van de Betuweroute aan het spoor wordt gewerkt, rijden veel goederentreinen die vaak gevaarlijke stoffen vervoeren om via de Brabantse steden. De komende jaren verdubbelt het aantal goederentreinen. Veel Brabantse steden maken zich zorgen om die toename.
Ongeluk TilburgZeker sinds het in Tilburg midden in de stad mis ging met een goederentrein. Gelukkig vielen er geen zwaargewonden, maar deskundigen waarschuwden dat het ook veel slechter af had kunnen lopen. In het lijstje van het Centraal Bureau voor de Statistiek komen nog meer Brabantse gemeenten voor.
Na Eindhoven staat Lage Zwaluwe op de vierde plaats met bijna 11.000 goederentreinen in 2014. Daarna komt pas de eerste niet-Brabantse stad; Venlo. Roosendaal staat op de zesde plaats met ruim 7.500 treinen, gevolgd door Amsterdam en Utrecht met allebei ruim 5.000 goederentreinen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.