Steven Bergwijn (17) tekent voor vijf jaar bij PSV, Suently Alberto (19) verlengt met drie jaar

25 juni 2015 om 14:54
PSV heeft met de 17-jarige jeugdinternational Steven Bergwijn een mondeling akkoord bereikt over een contract voor vijf jaar. De aanvaller tekent het contract zodra hij achttien wordt. Het contract van 19-jarige verdediger Suently Alberto is met drie seizoenen verlengd.
Geschreven door

Bergwijn speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van PSV. Alberto kwam in 2012 over van Sparta Rotterdam.
'Droom die uitkomt'“Dit is opnieuw een droom die uitkomt", reageert aanvaller Bergwijn op de site van PSV. "Ik heb al veel mooie momenten meegemaakt het afgelopen seizoen, maar ik wil vooral iedere dag in mezelf blijven investeren. Natuurlijk is het doel om in de toekomst basisspeler te worden, maar ik kijk telkens wat de dag me brengt. Ik werk er gewoon hard voor.”
Ook centrumverdediger Alberto is natuurlijk dolblij met z'n nieuwe contract. “Ik heb me vorig seizoen goed ontwikkeld en zie dit contract als een beloning daarvoor”, zei de jonge centrumverdediger tegen PSV TV. “Mijn debuut was mooi om mee te maken en smaakt zeker naar meer. In de voorbereiding ga ik daarom hard werken om komend jaar bij de selectie te kunnen blijven”, aldus Alberto.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=2kh6Bs-4LJc]
Debuut in eredivisieBergwijn en Alberto maakten allebei hun eredivisiedebuut in de laatste thuiswedstrijd van PSV tegen Heracles. Bergwijn speelde eerder ook al in de bekerwedstrijd tegen Almere City.
Beide talenten sluit in de voorbereiding op het komende seizoen aan bij de selectie van hoofdcoach Phillip Cocu.

Wachten op privacy instellingen...