Chauffeur weigert vrouw met nikab toegang tot bus in Oosterhout, Arriva zegt sorry [VIDEO]

25 juni 2015 om 16:24
nl
Een buschauffeur van Arriva heeft onlangs een vrouw met een nikab de toegang tot de bus geweigerd. Dat gebeurde bij halte Slotlaan in Oosterhout. Het bedrijf biedt excuses aan.
Geschreven door

De vrouw verspreidde donderdag na lang wikken en wegen de video via sociale media. Daarop is te zien hoe ze een bus op lijn 327 tussen Oosterhout en Tilburg probeerde in te stappen, maar dat de buschauffeur haar de toegang weigerde. De vrouw reageerde hierop door te zeggen een aanklacht in te dienen, maar dit is niet gebeurd.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=L06PGPKrkKo]
Kabinet stemt in met wetsvoorstelEind vorige maand stemde het kabinet in met een beperkt boerka- en nikabverbod in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Het kabinet deed dit na een wetsvoorstel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Het voorstel moet nog wel eerst door de Raad van State en is dus nog niet van kracht.
Het kabinet wil de boerka en nikab in het openbare leven verbieden, omdat de kleding de veiligheid en de dienstverlening van de overheid aan de burger in de weg zou zitten. Ook in de rechtszaal mag geen boerka en nikab worden gedragen.
Busbedrijf biedt excuses aanDoordat de wet nog niet van kracht is, heeft Arriva de toegang niet mogen weigeren. In een reactie biedt het bedrijf excuses aan.
"De buschauffeur heeft de vrouw ten onrechte geweigerd. Het incident wordt intern met de chauffeur opgepakt. Daarnaast brengen we de regels hieromtrent opnieuw onder de aandacht bij onze chauffeurs, zodat er geen onduidelijkheid bestaat over het beleid", aldus Arriva.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.