'Branden en ongevallen op industrieterrein Moerdijk voorkomen door strenger toezicht'

25 juni 2015 om 18:48
nl
De gemeente Moerdijk en de provincie gaan intensiever samenwerken bij toezicht en handhaving op industrieterrein Moerdijk. De afgelopen jaren ging het vaak mis bij bedrijven op het industrieterrein. Zo was er dit jaar een grote brand bij recyclingbedrijf Remondis Argentia en vorig jaar was er een enorme brand bij Shell.
Geschreven door

Voor de provincie en de gemeente een teken dat er betere onderlinge samenwerking en afstemming nodig is. "Als overheden moeten we toe naar meer integraal toezicht op bedrijven", aldus provinciebestuurder Johan van den Hout. Er komt een zogenaamd Vergunningverlening/Toezicht en Handhaving-team (VTH-team). De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant coördineert de werkzaamheden en voert ze deels ook uit.
Veiligheidscultuur vergrotenHet nieuwe VTH-team krijgt zowel bij de beleidvorming als in de uitvoering een actieve rol. Verder zal het team zich richten op het uitwisselen van informatie. Burgemeester Klijs van Moerdijk: "Er gebeurt zoveel op industrieterrein Moerdijk dat er behoefte is aan een centraal informatiepunt. Het VTH-team kan hier een belangrijke rol spelen. We moeten samen de verantwoordelijkheid dragen om de veiligheidscultuur bij de bedrijven te vergroten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.