Chantal uit Werkendam blij met uitspraak rechter over seksfilmpje Facebook: 'Ik neem een wijntje'

25 juni 2015 om 21:19
nl
Chantal uit Werkendam, van wie een seksfilmpje op Facebook is gezet, is blij met de uitspraak van de rechter. "Ik ben blij dat er een opening is", zo liet ze in RTL Boulevard weten. Facebook moet binnen twee weken de gebruikersgegevens verstrekken van de persoon die het filmpje op de website heeft gezet. "Ik ga er wel een wijntje op drinken", vertelt ze opgetogen.
Geschreven door

Zowel Chantal als misdaadjournalist Peter R. de Vries zaten in de studio van RTL Boulevard om te praten over de rechtszaak. "Dit is een uitspraak die Facebook zeker niet liket", verwees hij naar de populaire functie op de website terwijl hij demonstratief zijn duim omlaag hield.
'Leven in hel veranderd'Chantal had Facebook voor de rechter gedaagd in een poging te achterhalen wie het filmpje van haar eind januari op de website had geplaatst. In de één minuut durende seksvideo is te zien hoe de vrouw haar ex-vriendje met de mond bevredigt. Sinds de plaatsing op Facebook is haar leven 'in een hel veranderd', zei advocaat Thomas van Vugt eerder. Het filmpje is vele keren gedownload en verspreid en dat gebeurt nog steeds.
Facebook verklaarde niks meer te kunnen doen omdat de gegevens al in februari voorgoed van de servers zijn gewist. De advocaat van Chantal denkt echter dat er nog mogelijkheden zijn de gegevens te achterhalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.