Video

Ansjovisvisser Cor van Dort (83) uit Bergen op Zoom is Brabantse 'Held van de Smaak'

25 juni 2015 om 22:23 • Aangepast 21 november 2020 om 17:36
nl
Ansjovisvisser Cor van Dort uit Bergen op Zoom is de 'Brabantse Held van de Smaak' van 2015. Dat werd donderdagmiddag bekendgemaakt in de achtertuin van de ambachtelijke weervisser.
Profielfoto van
Geschreven door

De 'Held van de Smaak'-verkiezing is onderdeel van de 'Week van de Smaak' die in september gehouden wordt. Een 'Held van de Smaak' is een pionier, een voorbeeld voor anderen en iemand die uitblinkt in zijn vakgebied.
Laatste weervisserDe 83-jarige Cor vist al sinds zijn 15e op ansjovis. Hij is de laatste weervisser van Europa en heeft zijn eeuwenoude ambacht inmiddels overgedragen aan een opvolger. Daarbij smaken zijn visjes volgens de jury ook nog eens fantastisch. "Ze zijn vol van smaak en vallen goed van de graat", aldus de juryvoorzitter.

Wachten op privacy instellingen...

Cor van Dort was dit jaar de enige genomineerde in de Brabantse editie van de verkiezing. "Het thema van dit jaar speelde ons parten", vertelt Marjon Krol die de wedstrijd organiseert in Brabant. Het landelijke thema is dit jaar 'Verse vis, schelp- en schaaldieren'. "Die zijn er vast meer in Brabant, maar niemand heeft ze genomineerd."

Wachten op privacy instellingen...

De Bergse weervisser dingt in september mee naar de landelijke titel 'Held van de Smaak 2015'. Die wedstrijd wordt sinds 2007 georganiseerd. "We hebben altijd veel enthousiaste deelnemers, maar we hebben nog nooit gewonnen", weet Krol.
In 2011 sleepten ze wel de publieksprijs in de wacht met een biologisch geitenkaasje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.