Autohandelaar die Klaas Otto van No Surrender door nek schoot vrijgelaten door Belgische justitie

26 juni 2015 om 09:38
nl
De man uit Poppel die in maart No Surrender-voorman Klaas Otto uit Bergen op Zoom door zijn nek zou hebben geschoten, is 'op voorwaarden' vrijgelaten. De verdachte mag van justitie in België zijn eventuele vervolging thuis afwachten. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

Bij het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis van de 44-jarige Joop M., heeft de Belgische onderzoeksrechter geoordeeld dat er geen gevaar is op herhaling. Ook zou er geen kans zijn dat M. bewijs wegwerkt.
ZelfverdedigingDe autohandelaar uit Poppel zou in maart uit zelfverdediging hebben gehandeld. M. zou al een jaar worden afgeperst door de toenmalige president van de motorclub. Toen Klaas Otto het huis wilde binnendringen zou Joop M. geen andere uitweg hebben gezien dan hem neer te schieten.
Klaas Otto vertelde na de aanslag een ander verhaal. Hij wilde samen met zijn vriendin een bezoekje brengen aan de autohandelaar, toen die hem bij de deur plotseling beschoot. Otto zou met M. hebben willen praten over een niet terugbetaalde aanbetaling rond een afgeketste autoverkoop.
Kogel doorboorde nekDe No Surrender-voorman ontsnapte in Poppel aan de dood. De kogel doorboorde zijn nek maar raakte geen vitale delen. Na het incident trad Otto terug als president van No Surrender, waarvan de leden niet met de politie mogen praten.
Otto deed daarna aangifte. Recent is hij als generaal weer teruggekeerd aan de landelijke top van de motorclub.
Reactie Klaas OttoKlaas Otto reageert rustig op de vrijlating van zijn opponent. "Hij neemt er kennis van en wacht af wat er verder gebeurt", aldus advocaat Eric Thomas tegen BN DeStem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.