Facebook heeft naam van uploader seksfilmpje ergens staan: 'Daar is Facebook niet blij mee'

26 juni 2015 om 11:15 • Aangepast 21 november 2020 om 17:36
nl
Internetexpert Jan Willem Alphenaar denkt dat Facebook de naam van degene die het seksfilmpje van Chantal uit Werkendam heeft geüpload nog ergens heeft. De rechter sommeerde Facebook donderdag dat de sociale-netwerksite binnen twee weken moet laten weten wie het filmpje op Facebook heeft gezet.
Profielfoto van
Geschreven door

Facebook zegt dat het bijna onmogelijk is om dit uit te zoeken. Het lijkt Alphenaar sterk dat de gegevens van de bewuste persoon niet te achterhalen zijn.
'Dit komt hard aan'Ondertussen zit Facebook met de uitspraak in de maag. "Ik denkt dat dit hard aankomt bij Facebook. Hier zitten ze niet op te wachten. Ze zijn natuurlijk bang dat er straks meer van die verzoeken komen. Dan wordt het een bijna onmogelijke situatie”, zo zegt Alphenaar.

Wachten op privacy instellingen...

"Mocht Facebook de gegevens niet kunnen leveren dan gaat een onafhankelijke derde op zoek. Daar zijn ze helemaal niet blij mee. Ik denk dat ze nu goed gaan puzzelen bij Facebook”, zo zegt de internetdeskundige.
Unieke zaakChantal heeft volgens Alphenaar voor een unieke zaak gezorgd. Het is voor het eerst dat Facebook voor de rechter wordt gedaagd om te achterhalen wie een filmpje met wraakporno heeft geplaatst.

Wachten op privacy instellingen...

Sinds de seksbeelden te zien waren, is haar leven in een hel veranderd, zo stelde haar advocaat voor de rechtbank. Chantal schakelde Peter R. de Vries en zijn programma 'Internetpesters Aangepakt' in om de uploader te vinden.
VerantwoordelijkheidAlphenaar ziet de complexiteit van filmpjes op internet, maar ziet ook verantwoordelijkheid bij de makers ervan. “Eigenlijk heb je het niet in de hand waar videobeelden op internet naar toe gaan. Is het van Facebook af dan kan het nog ergens anders opduiken. Wissen kan niet meer in deze tijd. Je moet gewoon goed nadenken met het plaatsen van beelden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.