Gaat Michael van Gerwen ook Japan veroveren? Banzai!

26 juni 2015 om 13:05
nl
Hij gooide zijn pijltjes al in vele landen richting een dartbord maar nog nooit in Japan. En daar gaat dit weekend verandering in komen. Want het boegbeeld van het internationale darts, Michael van Gerwen uit Gemonde, is favoriet om de eerste editie van de Japan Darts Masters te winnen. Oftewel, verovert Mighty Mike het Verre Oosten?
Geschreven door

In Yokohama is Michael van Gerwen één van de zestien deelnemers in dit tweede evenement dat meetelt voor de World Series of Darts. Het eerste toernooi was in mei in Dubai waar Van Gerwen toen de finale won van Phil Taylor. En ook nu wordt ‘de Brabantse sloopkogel’ getipt als winnaar.
Zestien deelnemersHet deelnemersveld op het invitatietoernooi telt zestien spelers, te weten acht PDC sterren en acht lokale qualifiers. Naast Michael van Gerwen en Phil Taylor komen ook wereldkampioen Gary Anderson, Adrian Lewis, Peter Wright, James Wade, Raymond van Barneveld en Stephen Bunting in actie.  
De toppers van de PDC nemen het in de eerste ronde op tegen de acht Japanners. Haruki Muramatsu en publiekslieveling Morihiro Hashimoto zijn de bekende namen bij de Japanse qualifiers. Zij worden vergezeld door landgenoten Sho Katsumi, Masumi Chino, Katsuya Aiba, Yuki Yamada, Shintaro Inoue en Chikara Fujimori.
Waarom in Japan?Volgens dartsexpert Arjan van der Giessen is het niet zomaar dat deze eerste editie van de Japan Darts Masters gehouden wordt. “De PDC heeft groots uitgepakt door acht wereldtoppers naar Japan te sturen."
"Dat houdt in dat ze het zeer serieus nemen en dat ze met dit toernooi ook willen bereiken dat darts zoals wij dat kennen aan populariteit groeit in het Verre Oosten. Dat past precies in de filosofie van de PDC om darts wereldwijd te promoten", stelt Van der Giessen.
De dartsverslaggever is benieuwd naar de gevolgen van de Japan Darts Masters in het Verre Oosten. "Op dit moment is darts in het Verre Oosten vooral dat van de softtips: dartspijltjes met een plastic punt die in een plastic bord gegooid worden. Het zogenaamde elektronisch darten. Dat is in Japan erg populair. Het darten zoals wij dat kennen, met een stalen punt, staat daar nog in de kinderschoenen. Dat moet dus gaan veranderen. Dat is het doel"
Michael verovert JapanHet toernooi wordt op de Japanse televisie uitgezonden en de verwachte overwinningen én emotionele uitlatingen van Michael van Gerwen zouden ook in Japan wel eens een ster kunnen maken van de populairste darter wereldwijd, denkt Arjan van der Giessen.
"Michael heeft zijn karakteristieke manier van juichen. Ik denk dat ook de Japanners hem helemaal te gek gaan vinden. Michael verovert Japan zoals hij dat ook gedaan heeft met Dubai."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.