Huurder van loods met amfetaminegrondstoffen op Voltterrein in Tilburg drie maanden langer vast

26 juni 2015 om 13:27
nl
De huurder van de loods op het Voltterrein in Tilburg waar begin deze maand 8800 liter aan grondstoffen voor de productie van amfetamine en xtc is gevonden, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer in Breda bepaald.
Geschreven door

De 42-jarige Tilburger werd 12 juni aangehouden. In de loods aan de Groenstraat stonden veertig vaten met de chemische stof formamide. Ook vond de politie munitie en drie kilo amfetamine.
Voor miljoenen drugsVolgens experts konden met de grondstoffen zo'n 6000 kilo aan drugs gemaakt worden met een straatwaarde van twee miljoen euro.
De aangehouden Tilburger wordt ook verdacht van het dumpen van drugsafval in het riool en het bezit van materialen voor hennepteelt.
Tweede verdachte vrijIn de zaak werd ook een 34-jarige Tilburger opgepakt. Hij is inmiddels op vrije voeten, maar blijft nog wel verdachte in de zaak.
Het was niet de eerste grote drugsvondst op het Voltterrein. In september vorig jaar werden een grote hennepkwekerij en 6000 liter drugschemicaliën gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.