Vrouw die onder eigen auto terechtkwam vertelt haar verhaal: 'Opeens lag ik onder de auto'

26 juni 2015 om 15:32
nl
De 61-jarige vrouw die dinsdagochtend onder haar eigen auto terechtkwam, is thuis nog steeds aan het bijkomen. Net uit het ziekenhuis, zit ze onder de blauwe plekken en heeft ze een gekneusde rib. Langzaamaan komt het hele verhaal van die noodlottige dinsdag bij haar terug. Aan Omroep Brabant vertelt ze wat er gebeurd is.
Geschreven door

“Ik liep dinsdag om halfacht naar mijn auto en toen zag ik een man en vrouw in het liftportaal staan", herinnert ze zich. "Die liepen achter mij aan naar buiten."
"Het meisje stond op een gegeven moment naast mij bij de auto en vroeg de weg naar het treinstation. Dat leek toen heel normaal. Nu weet de 61-jarige vrouw dat het dat niet was. "Toen ik dat uitgelegd had, begreep ze mij niet. Wat vreemd is want ze sprak gewoon Nederlands."
Klappen op hoofd en gezichtMet de schrik in haar stem vertelt de 61-jarige vrouw haar verhaal. "De jongen stond op een afstandje te kijken en stak een sigaret op. Ik liep een stukje terug achter de auto langs om het meisje de weg aan te wijzen waar ze in moest."
Daarna werd de vrouw van hulpvaardige burger ineens slachtoffer van een overval. "Vanaf toen is het allemaal heel snel gegaan. Ik kreeg een klap op mijn achterhoofd en een klap in mijn gezicht. Ik viel naar achteren en lag opeens onder de auto."
'Ik begon te schreeuwen'Terwijl de vrouw machteloos tussen de wielen van haar eigen auto lag, wilden de man en vrouw er in de auto vandoor. "Zij hebben mijn autosleutels gepakt toen ik op de grond lag. Ze wilden mijn auto stelen. Ze zijn naar achteren gereden en zodoende kwam ik onder de auto terecht."
Waar het vandaan kwam, weet ze niet, maar ze begon te roepen. Heel hard te roepen. "Door mijn schreeuwen kwam er een buurjongen naar buiten. Toen zag ik ze nog net de auto uitstappen en wegrennen."
RaadselDe overvallers verdwenen. De 61-jarige vrouw bleef met veel pijn achter. Ze moest naar het ziekenhuis. Lang was het onduidelijk wat er nou precies was gebeurd. Er zijn inmiddels twee verdachten aangehouden door de politie.
Nu de overvallen vrouw weer thuis is, begint voor haar het verwerken van een een nare ervaring. Maar ze is blij dat ze het kan navertellen. En dat helpt, praten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.