Sport vrijdag: bijrol Twan van Gendt op Europese Spelen, Alex Reijnders naar KNLTB

26 juni 2015 om 16:31
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor BMX'er Twan van Gendt en tenniscoach Alex Reijnders.
Geschreven door

Twan van Gendt valt tegen in BakuFietscrosser Twan van Gendt heeft op de Europese Spelen in Baku genoegen moeten nemen met een bijrol op de tijdrit. In de kwalificatie reed hij de derde tijd, maar in de strijd om de medailles viel hij zwaar tegen. Van Gendt belandde op de zestiende en laatste plaats in de finale.
Reijnders aan de slag bij KNLTBTenniscoach Alex Reijnders uit Eindhoven treedt in dienst van de Nederlandse tennisbond KNLTB. Hij gaat als prestatiemanager tennisscholen aan de slag. Volgens de KNLTB draagt de functie van Reijnders bij aan de ambitie van de tennisbond om structureel tot de top tien van de beste tennislanden ter wereld te behoren. Reijnders was tussen 1988 en 2004 actief als internationaal coach. Hij begeleidde onder meer Sjeng Schalken, Paul Haarhuis en Jacco Eltingh.  
Veldrijden krijgt beloftencategorie voor vrouwenEr komt een beloftencategorie in het veldrijden bij de vrouwen. Dat heeft wielerbond UCI vrijdag bekendgemaakt. Zowel in het wereldbekercircuit als tijdens het wereldkampioenschap komt er een wedstrijd in de nieuwe categorie. Bij de mannen zijn er al langer wedstrijden voor beloften en ook voor junioren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.