Koen de Kort wordt schrijver: boek over belevenissen tijdens Tour de France

26 juni 2015 om 17:29 • Aangepast 21 november 2020 om 17:35
nl
Wielrenner Koen de Kort gaat zich tijdens de komende Tour de France niet alleen bezighouden met fietsen. De coureur uit Liempde werkt samen met journalist Thomas Sijtsma aan een boek over zijn belevenissen tijdens de Tour.
Profielfoto van
Geschreven door

"Hij gaat een boek schrijven dat min of meer over mij gaat", legt de renner van Giant-Alpecin uit. Over hoe het leven van een wielrenner is tijdens de Tour."
Kijkje achter de schermen"Heel veel mensen zien wat er gebeurt op tv, maar ik wil graag vertellen hoe ik me voel en hoe de sfeer bij een ploeg evolueert tijdens zo'n koers. Een kijkje achter de schermen dus."
Wielrennen en een boek schrijven, het is misschien niet de meest logische combinatie. Toch is het voor De Kort een logische stap. "Het idee is ontstaan vanwege de Tour-start in Nederland. Zelf schreef ik al veel, ook tijdens de Tour. Mijn stukjes werden in een Australische krant gepubliceerd."
'Ghost writer'Met de schrijfervaring van Koen zit het dus wel snor, maar het meeste schrijfwerk zal gedaan worden door sportjournalist Thomas Sijtsma, die als ghost writer zal fungeren. "Thomas zal er de hele Tour bij zijn. Ik zal hem elke dag wel tegenkomen of uitgebreid aan de telefoon spreken."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.