Video

Ambassadeurs moeten zorgen voor meer mensen in Moerdijk

27 juni 2015 om 00:38
nl
De rust in het dorp Moerdijk leek eindelijk teruggekeerd. Jarenlang werd er gesteggeld of het dorp moest verdwijnen voor de industrie. Inmiddels is er een goede regeling voor de inwoners en kijken de mensen in Moerdijk weer naar de toekomst. Die toekomst moet dan wel met meer inwoners zijn, en daarom zetten vier gezinnen uit het dorp zich sinds vrijdag in als 'Ambassadeur van Moerdijk.'
Geschreven door

Door de onzekerheid waar het dorp lang mee te maken had (of heeft), wil de huizenmarkt nog niet echt aantrekken. Daar moeten de ambassadeurs verandering in gaan brengen. Met een oldtimer-cabrio, gerelateerd aan een oldtimer-weekend in Moerdijk later dit jaar, werd de pers door de ambassadeurs rondgeleid.
PluspuntenVolgens de gezinnen die het dorp promoten heeft Moerdijk niets dan pluspunten. Bijvoorbeeld de ligging. "Hiervoor woonden wij in Breda, het duurde twintig minuten om de stad uit te komen. Hier zit ik binnen twee minuten op de snelweg en binnen tien minuten ben ik in Breda Noord", zegt Martin Vos, die acht jaar geleden in Moerdijk kwam wonen.
Zijn vrouw Christel ziet nog meer voordelen. "We hebben hier een ruime woning met een tuin. In andere plaatsen was dat niet te betalen geweest. Bovendien hebben we alle voorzieningen zoals een school voor de kinderen gewoon nog lekker dichtbij."
HuizenmarktDe meeste inwoners vinden het belangrijk dat het dorp niet verder krimpt en de saamhorigheid behouden blijft. Maar de ambassadeurs willen samen met de gemeente toch vooral de huizenmarkt een boost geven zodat de Moerdijkregeling uiteindelijk niet meer nodig zou zijn. Die regeling verzekert mensen die hun huis niet verkocht krijgen dat ze 95 procent van de taxatiewaarde krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.