'Het vakantiegevoel was meteen voorbij', Joyce de Locht uit Cuijk weg uit Tunesië na aanslag - Omroep Brabant

'Het vakantiegevoel was meteen voorbij', Joyce de Locht uit Cuijk weg uit Tunesië na aanslag

27 juni 2015 om 08:46
nl
Ze kregen de keus om te blijven in Tunesië of eerder naar Nederland te vertrekken. "We wilden graag eerder weg. Het vakantiegevoel was voorbij", vertelt Joyce de Locht uit Cuijk. Ze verbleef met haar vriend Danny Fukkink in de plaats Hammamet in het noorden van Tunesië.
Geschreven door

Nadat ze hoorden van de aanslagen op een strand in de Tunesische plaats Sousse wilden ze zo snel mogelijk weg. Ook omdat ze om zich heen hoorden dat de volgende mogelijkheid misschien veel later zou zijn. "We wilden er snel bij zijn. Deze kans pakken", aldus de 26-jarige Joyce op de luchthaven Enfidha Hammamet.
AngstDe twee vakantiegangers hadden van andere hotelgasten gehoord dat er een aanslag was gepleegd. Heel bang zijn ze niet geweest, vertelt Joyce. "Het thuisfront is ongeruster dan wij zijn. We hebben geen onveilig gevoel gehad."
De 29-jarige Danny zei dat ze tijdens het boeken van de reis niet hadden getwijfeld. "Nog een aanslag in hetzelfde land verwacht je niet. Er was ook geen negatief reisadvies. Maar dit kan overal gebeuren."
Extra vluchtJoyce en Danny arriveerden zaterdag vroeg in de morgen op Schiphol. Ze zaten op een extra vlucht die was ingezet door reisorganisatie Arke, onderdeel van TUI.
Onder de passagiers waren mensen die hun vakantieoord vervroegd verlieten vanwege de bloedige aanslag op een strand bij hotel Impérial Marhaba in de Tunesische plaats Sousse. Het vliegtuig vertrok vrijdagnacht rond kwart voor vier uur Nederlandse tijd vanuit Tunesië.
Dodental opgelopenHet dodental van de aanslag in Sousse is opgelopen tot 39. Dat maakte het Tunesische ministerie van Volksgezondheid bekend. Onder de slachtoffers van de aanslag op het strand van hotel Impérial Marhaba zijn toeristen van zes nationaliteiten.
Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er in ieder geval Belgen, Duitsers en Britten onder de doden.
ISTerreurbeweging Islamitische Staat heeft de terreuraanslag opgeëist. De beweging heeft via Twitter laten weten verantwoordelijk te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.