Sport zaterdag: Maartje Paumen groot aandeel in Oranjezege, Roy Meyer uitgeschakeld op EK judo

27 juni 2015 om 11:16 • Aangepast 21 november 2020 om 17:34
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Helmond Sport, hockeyster Maartje Paumen, judoka Roy Meyer, badmintonster Eefje Muskens en PSV-voetbalster Sylke Calleeuw.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Gestel laat duo Brazilië wankelenSophie van Gestel uit Oostelbeers zorgde zaterdag bijna voor een daverende verrassing tijdens haar eerste poulewedstrijd op het WK beachvolleybal. Samen met Jantine van der Vlist bracht ze het Braziliaanse topduo Larissa/Talita - dat als tweede is geplaatst - aan het wankelen. Van Gestel en Van der Vlist verloren de eerste set nog met 21-15, maar veroverden de tweede met 21-18. In de derde set was het Braziliaanse duo toch te sterk. Die set eindigde in 10-15.Van Gestel en Van der Vlist moeten het in hun poule nog opnemen tegen een Zwitsers en een Thais koppel.
'Eitje' voor Van Gerwen tijdens Japan Darts MastersMichael van Gerwen is het Japan Darts Masters-toernooi zaterdag begonnen met een simpele zege op Chikara Fujimori. Het duel eindigde in 6-0 voor de Gemondse ex-wereldkampioen. Tijdens het toernooi in Japan nemen de beste acht darters van de bond PDC het in de eerste ronde op tegen de beste Japanners. Alle toppers wonnen hun partijen. Al had Raymond van Barneveld het wel lastig met Katsuya Aiba (6-4). Zondag treft Van Gerwen de Engelsman Stephen Bunting.
Helmond Sport wint van Sparta'25Helmond Sport heeft zaterdagavond het eerste oefenduel van het seizoen met 1-5 gewonnen van Sparta'25. Bij rust was het 1-4. In Beek en Donk wisten Marc Koot, Gillian Justiana, Aleksandar Bjelica, Thomas Schilders en Sam Strijbosch te scoren voor Helmond Sport

Wachten op privacy instellingen...

Trio treffers PaumenMaartje Paumen had zaterdag een groot aandeel in de zege van het Nederlands vrouwenhockeyteam op Italië. De vierde poulewedstrijd tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in het Belgische Brasschaat eindigde in een 9-0 overwinning. De strafcornerspecialiste van HC Den Bosch nam drie treffers voor haar rekening. Lidewij Welten scoorde tweemaal. De drie beste landen tijdens dit toernooi verdienen een ticket voor Rio 2016. Bovendien plaatsen ze zich voor de finaleronde van de World League, in november in Argentinië. De Nederlandse hockeysters spelen dinsdag in de kwartfinales tegen India.
Oranje via Eindhoven richting WKHet Nederlands zaalvoetbalteam kan zich in december in eigen land kwalificeren voor het WK van 2016. Het Indoor Sportcentrum in Eindhoven is aangewezen als locatie voor het kwalificatietoernooi, waarbij Oranje drie landen treft. Dat maakte de KNVB zaterdag bekend.
Israëliër en Oekraïner te sterk voor MeyerJudoka Roy Meyer is uitgeschakeld op het EK in Azerbeidzjan. De Bredanaar verloor zaterdagmiddag in de kwartfinale voor zwaargewichten van de Israeliër Or Sasson. In de herkansingsronde was ook de Oekraïner Jakiv Chammo te sterk voor hem. Meyer sluit het toernooi af als zevende. In het vrouwentoernooi greep Sanne Verhagen uit Best donderdag net langs het brons. Ze verloor in de klasse tot 57 kilogram van Nora Gjakova uit Kosovo.
Muskens en Piek kloppen Japans koppelEefje Muskens uit Goirle heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Canada Open-badmintontoernooi. Met Selena Piek zette ze zaterdagochtend het Japanse koppel Mayo Matsumoto/Wakana Nagahara opzij. Het duel eindigde in 21-19 en 21-17. Muskens en Piek zijn in Calgary als eerste geplaatst.
Calleeuw blijft bij PSVPSV heeft het contract van de Belgische voetbalster Sylke Calleeuw verlengd. Calleeuw had in Eindhoven een aflopend contract. PSV neemt afscheid van international Daniëlle van de Donk. Die vertrekt naar de Zweedse topclub Göteborg. Eerder werd al bekend dat de keepers Sharon Schoonderbeek en Natasha Ribbens, Marlou Peeters, Nadja Pfeiffer, Lisanne Vermeulen en Vera Egelmeers de club verlaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.