‘Kwestie van tijd dat het mis zou gaan’, schietpartij Helmond zou met feest te maken hebben

27 juni 2015 om 17:05 • Aangepast 21 november 2020 om 17:34
nl
Het waren wildwest-taferelen op de parkeerplaats van de Albert Heijn op het Janssen en Fritsenplein in Mierlo-Hout, vrijdagnacht. Een man raakte zwaargewond bij een schietpartij. Volgens een buurtbewoner was het een kwestie van tijd dat dit zou gebeuren.
Profielfoto van
Geschreven door

“Er was een feest aan de gang bij Zaal Adelaars, zoals dat de laatste tijd vaak het geval is. Zo gauw die mensen hier zijn, wordt er gevochten. Die feesten zijn een groot probleem. Wij willen dat het eindelijk eens afgelopen is”, vertelt de buurtbewoner.
Overlast rond sluitingstijdEen vrouw die tegenover de feestzaal woont, bevestigt dat de afgelopen periode meerdere feesten zijn geweest waarvan de buurt overlast had. "Meestal is dit rond sluitingstijd."
De eigenaar van de feestzaal laat tegenover Omroep Brabant weten dat hij niet denkt dat de schietpartij met een feest te maken heeft.
VuurwerkDe man hoorde vrijdagnacht zes á zeven schoten. Hij dacht in eerste instantie dat het vuurwerk was. “Ik ben nog op het dak van de Albert Heijn geklommen om te kijken of mijn auto beschadigd was.”
In de buurt van de schietpartij stond volgens de man een taxi geparkeerd. “Verschillende mensen wilden de ruiten kapot slaan, zodat ze die gewonde man konden weg brengen.”
OnderzoekHet onderzoek in Mierlo-Hout was zaterdagmorgen nog lange tijd in volle gang. Het gebied werd rond tien over halfelf vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.