Video

NAC neemt afscheid van overleden clubicoon Hein van Poppel in stadion [VIDEO]

27 juni 2015 om 17:19
nl
In het NAC-stadion is zaterdagmiddag Hein van Poppel herdacht. Het clubicoon overleed vorig weekend op 80-jarige leeftijd. Hij was al langer ziek.
Geschreven door

Van Poppel haalde in Breda na wedstrijden van het eerste elftal traditiegetouw de cornervlaggen op, maar hij had er meerdere functies als vrijwilliger. Oudere supporters kenden hem ook als krokettenverkoper en terreinknecht.
[YouTube:body:https://youtu.be/gOMMBvNBeUE]
Clublied en vuurwerkBij de herdenking waren ruim 300 mensen aanwezig. Onder hen waren ook oud-NAC'ers. Thijs van der Molen zong het clublied van NAC en daarna werd de kist met het lichaam van Van Poppel door het stadion gereden. Daar hing een spandoek met de tekst 'Hein=NAC'. Na afloop vormden vrienden en kennissen een erehaag voor Van Poppel, staken ze vuurwerk af en scandeerden ze 'Heintje, bedankt'.
Tijdens de eerste oefenwedstrijd van NAC voor het nieuwe seizoen, zaterdagmiddag in en tegen Hoeven, wordt ook stilgestaan bij zijn overlijden. De hoekvlaggen zullen halfstok hangen. Ook in het Rat Verlegh-stadion was dit het geval.[Tweet:body:https://twitter.com/VanLeeuwenJoost/status/614737982524923904]Staande ovatieIn 2013 maakte Van Poppel zijn laatste ronde in het Rat Verlegh-stadion, na het met 3-0 gewonnen duel met AZ. De toeschouwers in het Rat Verlegh-stadion bleven hiervoor massaal na die wedstrijd zitten en gaven Van Poppel vervolgens een staande ovatie. Ook de spelersgroep van NAC bedankte Van Poppel voor bewezen diensten. "Zo zie je hoe groot deze club is", stelde NAC-middenvelder Jordy Buijs na afloop vast.[YouTube:body:http://youtu.be/YjCyh-ODEeQ]Een maand eerder organiseerden buurtbewoners en supporters al een erewedstrijd voor Van Poppel. Oud-NAC deed hieraan mee en Anthony Lurling, Jelle ten Rouwelaar, Kenny van der Weg, Peter Gommeren, Alex Schalk,Elson Hooi, Brian Piris, Hans van den Dungen en Peter Remie waren aanwezig. "Van Poppel is belangrijk geweest voor het voetbal in Breda", meent Piris. [YouTube:body:http://youtu.be/oE2E1vNUMzQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.