Video

Miniversie Extrema Outdoor voor mensen met beperking: 'We gaan een feestje bouwen'

27 juni 2015 om 20:25
nl
Over twee weken vindt de twintigste editie van Extrema Outdoor plaats. Het jubileum van het dancefestival werd zaterdagmiddag gevierd met een speciale editie van Extrema voor mensen met een beperking.
Geschreven door

De mini-versie van Extrema Outdoor is een samenwerking tussen vrijwilligers van Extrema Outdoor en 10.000 HOURS, een organisatie die vrijwilligerswerk onder danceliefhebbers stimuleert.
Mini-Extrema feestje"Het is nog een paar weken tot de jubileumeditie van Extema Outdoor en besloten daarom iets bijzonders doen", aldus Nienke Basslé. Ze is een van de organisatoren van het mini-Extrema feestje. "We willen de bezoekers van het 'gewone' Extrema inspireren tot het doen van vrijwilligerswerk. Vandaag bezorgen we mensen die niet zo makkelijk naar een feestje kunnen een leuke dag."
Win-WinIn ruil voor het organiseren van het mini-Extrema feestje vandaag, mogen de vrijwilligers over twee weken gratis naar Extrema Outdoor in Best. Een win-win situatie, want de bewoners van SWZ Zonhove genieten volop.
"We hebben een dansworkshop gedaan, een hapjesworkshop en een knutselworkshop. En nu is er een klein feestje met alcoholvrije drankjes”, vertelt Basslé. “We maken er een gezellige middag van.”
'Feestje bouwen!'Dat de bewoners van SWZ Zorg het naar hun zin hebben is duidelijk. “Ik vind het hartstikke gezellig”, zegt bewoner Ruud terwijl hij nog een drankje neemt. “We gaan lekker muziek draaien en een beetje dansen.”
Kevin swingt in zijn rolstoel mee op een nummer van Marco Borsato. “Ik heb net hapjes gemaakt, wraps. En nu gaan we een feestje bouwen!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.