PSV-target Frenkie de Jong geeft visitekaartje af tijdens eerste oefenduel Willem II in Diessen

27 juni 2015 om 21:53
nl
Willem II leeft. Dat bleek zaterdagavond in Diessen, waar de Tilburgse eredivisieclub de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe voetbalseizoen speelde. Meer dan tweeduizend toeschouwers waren op het duel met de Diessense regioselectie afgekomen.
Geschreven door

"Vorig seizoen stonden er hier nog maar duizend", glundert RKDSV-voorzitter Frans Bruinsma. Hij wijst op de goede prestaties van Willem II vorig seizoen.
Als promovendus maakte de club grote indruk in de eredivisie met mooi voetbal en prima prestaties. De ploeg van Jurgen Streppel was zelfs lang in de race voor een plekje in de play-offs om Europees voetbal. "En het is natuurlijk prima weer. Beter kan het niet."
Goals en assistOok over de prestaties van de Diessense regioselectie mag Bruinsma tevreden zijn. De eerste helft eindigt 'slechts' bij een 2-0 stand via goals van Jordy Vleugels en Dani Koks, die ook nog de paal raakt.
In de tweede helft maakt het grote talent Frenkie de Jong zijn entree en hij laat zich meteen gelden. Hij scoort binnen acht minuten de 3-0, neemt ook de 5-0 en 8-0 voor zijn rekening en geeft de assist voor de 4-0 van Richairo Zivkovic. De Jong laat zien waarom PSV nu al op hem aast. Bruno Andrade en Justin Mathieu zorgen voor de 8-0 eindstand.
'Weet nog niet waar ik ga spelen'  "Mijn rendement was redelijk", analyseerde De Jong na afloop. "Over het geheel was het wel okay, maar ik leed ook een paar keer balverlies." Of De Jong ook tijdens het reguliere voetbalseizoen bij Willem II in actie zal komen, is de vraag. "Ik weet nog niet waar ik ga spelen", geeft de middenvelder toe. "PSV en Willem II zijn nog in onderhandeling, dus er valt nog niets te kiezen. Ik moet zorgen dat ik goed blijf voetballen. Dan komt alles vanzelf."
Na afloop werden de nieuwkomers Lesley de Sa en Guus Joppen bedolven onder de handtekeningenjagers. "Zo'n drukte voor de eerste oefenwedstrijd heb ik nog niet eerder meegemaakt", lachte Joppen, die overkwam van VVV-Venlo.
'Bal gaat sneller rond'Het uitstekende vorige seizoen heeft het enthousiasme onder de Tilburgse fans verder aangewakkerd. Joppen vindt het niet gek dat de verwachtingen ook voor het nieuwe seizoen hooggespannen zijn. "De selectie is redelijk intact gebleven ten opzichte van vorig seizoen en het voetbal zit er nog steeds in." Zelf moet hij wel aanpoten, merkt hij. "Het gaat hier allemaal een stukje sneller, de techniek bij de jongens hier is wat beter en de bal gaat sneller rond. Dat merk je wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.