Video

Stan Godrie uit Zundert Nederlands kampioen bij beloften

27 juni 2015 om 23:24
nl
Stan Godrie is zaterdag in Emmen Nederlands kampioen wielrennen bij de beloften geworden. De 22-jarige renner van de beloftenploeg van Rabobank was de snelste van een kopgroep van zestien renners.
Geschreven door

Het NK voor beloften was tot de laatste twee ronden ronduit saai. Er reden zo nu en dan wel renners weg, maar van een gevecht om de titel was nauwelijks sprake.
Sam Oomen uit Tilburg zat in een lange ontsnapping, maar die hield geen stand. Pas toen het team van Rabobank met vijf renners vertrok uit het peloton wist er een groep weg te blijven van in totaal dus zestien renners.
“Ik kwam er goed uit en dan moet je niet meer stoppen”Godrie na afloop: ”We zaten met heel veel man mee in die kopgroep, maar controleren is dan nog niet zo eenvoudig. Gelukkig hadden we heel sterke mannen mee. Het ging perfect.”
De jonge renner uit Zundert kwam van de vierde positie vol over zijn concurrenten heen: “Ik zat in vierde positie en wist dat ik vanaf de bocht vol aan moest gaan. Daar kwam ik goed uit en dan moet je niet meer stoppen."
Brabantse beloften dominerenGodrie wist dat hij één van de snelsten was in de kopgroep, maar dan moet je het nog wel even waarmaken: “Ik weet wel dat ik snelle benen heb, maar het is altijd de vraag hoe de benen zijn. Gelukkig waren die heel goed.”
Het was de tweede Brabantse titel van de dag. Eerder op de dag was Demi de Jong uit Ossendrecht de winnares bij de beloftenwedstrijd voor dames.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.