Sport zondag: Zilver voor Twan van Gendt, pak geld voor Harrie Smolders

28 juni 2015 om 23:02
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor fietscross, paardensport, beachvolleybal en voetbal.
Geschreven door

Willem II verhuurt BranderhorstWillem II heeft doelman Mattijs Branderhorst voor een jaar verhuurd aan MVV. De 21-jarige keeper kan bij de club uit de Jupiler League ervaring gaan opdoen.
Tweede plaats voor Harrie SmoldersHarrie Smolders is op de slotdag van het concours hippique van Knokke tweede geworden in de met liefst 300.000 euro gedoteerde Grote Prijs. De ruiter uit Lage Mierde verdiende daarmee ruim 82.000 euro. De zege (en een Porsche) ging naar de Belg Jerôme Guery.
Marleen van Iersel naar knockoutfaseMet hun tweede overwinning in de groepsfase van het WK beachvolleybal hebben Marleen van Iersel uit Goirle en Madelein Meppelink zich zondag al verzekerd van een plekje in de knockoutfase. De Nederlandse medaillekandidaten had in hun tweede wedstrijd in het WK-stadion op de Hofvijver in Den Haag aan twee sets voldoende tegen het jonge Canadese duo Melissa Humana-Paredes en Taylor Pischke: 21-15 21-14.
Chinees duo klopt TilburgersDaniëlle Remmers en Michelle Stiekema zijn het WK beachvolleybal begonnen met een nederlaag tegen het Chinese tweetal Wang/Yue. Het Tilburgse duo ging zondag met 17-21 en 19-21 onderuit. Remmers en Stiekema kwamen het WK binnen via een wildcard. Die verdienden ze door het best te presteren tijdens drie kwalificatietoernooien.
Zilver voor BMX'er Twan van GendtTwan van Gendt heeft op de slotdag van de Europese Spelen zilver veroverd op het onderdeel BMX. De fietscrosser uit Den Bosch moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden.    
Muskens op drempel van eindzege CalgaryEefje Muskens heeft de finale bereikt van het Canada Open-badmintontoernooi in Calgary. De Goirlese was met Selena Piek in de nacht van zaterdag op zondag  te sterk voor Poon Lok Yan en Tse Ying Suet uit Hongkong. De eerste game wonnen Muskens en Piek met 21-16, de tweede ging met 21-18 verloren, maar de derde game eindigde in 21-16. In de finale treffen Muskens in Piek het Indiase duo Jwala Gutta/Ashwini Ponappa. Muskens en Piek zijn in Calgary als eerste geplaatst.
Geen topklassering VoornSpringruiter Vincent Voorn uit Mierlo is zaterdag als twaalfde geëindigd tijdens een Champions Tour-wedstrijd in het Franse Monaco. Hij miste op zijn paard Quinlan de barrage. De Brit Scott Brash won de wedstrijd met Hello M'Lady. Hij bleef foutloos in de barrage en was 38 honderdsten sneller dan zijn landgenoot Michael Withaker. Ook Maikel van der Vleuten uit Someren liep op Arera C. de barrage mis.
Ariëns derde in RijssenBoxtelaar Crispijn Ariëns is zaterdag derde geworden tijdens de vijfde wedstrijd om de KPN Inline Cup in Rijssen. Mark Horsten won de wedstrijd. Ariëns staat ook in het algemeen klassement op de derde plaats. Jan van Loon leidt met 147,1 punt. Hij blijft Karlo Timmerman 6,1 punt voor. Ariëns heeft tot nu toe 125,2 punten behaald. De strijd om de KPN Inline Cup bestaat uit acht wedstrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.