'Ik kan eigenlijk alleen maar verliezen vandaag', Moreno Hofland torenhoog favoriet NK wielrennen

28 juni 2015 om 14:20
nl
Alle ogen in Emmen zijn zondagmiddag gericht op Roosendaler Moreno Hofland. Hij is de grote favoriet om het NK wielrennen daar te winnen. De verwachtingen zijn torenhoog. Het parcours is vlak en veel toppers ontbreken op het NK.
Geschreven door

"Ik kan vandaag eigenlijk alleen maar verliezen", beseft Hofland, die kopman is van team LottoNL-Jumbo. "Maar zo zie ik het zelf niet, hoor. Ik ben een jonge renner en heb tot nu toe goed gereden. Wat iedereen over me schrijft, is alleen maar een compliment. Als ik het vandaag niet kan waarmaken is dat hartstikke jammer, maar er komen nog wel meer koersen."
Hofland maakte vorige week nog indruk met een ritzege tijdens de Ster ZLM Toer. Woensdag had de Roosendaler echter een offday, tijdens de Belgische koers Halle-Ingooigem. "Ik was daar niet vooruit te branden", blikt hij terug op die wedstrijd. "Ik heb een paar van die dagen gehad na de Giro. Maar ik weet waar dat door kwam, dus daar hoef ik me niet druk om te maken. Ik denk dat ik nu weer goed ben. Ik heb lekker relaxed gedaan na de Ster ZLM Toer.
Saaie koers?Robert Gesink, Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Bauke Mollema hebben zich afgemeld voor het Nederlands kampioenschap, met het oog op de Tour de France die volgende week in Utrecht begint. "Natuurlijk was het leuk geweest als die grote jongens ook aan de start hadden gestaan", vindt Vlijmenaar Lars Boom, die namens Astana wel meedoet.
"Zoiets maakt een NK mooi voor het publiek en komen er meer mensen op af. Maar het is heel begrijpelijk dat je in de aanloop naar de Tour hier geen tijd voor hebt. Tom Dumoulin wil bijvoorbeeld specifiek op een tijdritfiets rijden. En renners hebben ook rust nodig na het rijden in Zwitserland."
Tweevoudig kampioen Niki Terpstra en titelverdediger Sebastian Langeveld doen wel mee aan de wedstrijd, waarin de renners liefst 250 kilometer moeten afleggen. "Ik had graag gezien dat het iets korter was", vertelde Boom voor de start. "Dan krijg je wat meer koers, denk ik."
Twee keer goudZaterdag veroverden Demi de Jong uit Ossendrecht en Stan Godrie uit Zundert al goud tijdens het NK wielrennen voor beloften.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.