Mini-project X in Sprang-Capelle als vijftig gasten op feestje proberen te komen zonder uitnodiging

28 juni 2015 om 15:06
nl
Ongeveer vijftig jongeren hebben zaterdagnacht in Sprang-Capelle voor veel problemen gezorgd toen ze op een feestje probeerden te komen waarvoor ze niet uitgenodigd waren. Degene die het feestje gaf, had het evenement op Facebook gedeeld.
Geschreven door

In de wijk Vrijhoeve was een feestje waar de niet uitgenodigde gasten niet wilden vertrekken. Er stonden overal fietsen, midden op straat, tegen auto's en in de bosjes.
Bierflessen, vuurwerk en rookbommenDie fietsen waren van een groep jongeren die in een brandgang stonden en probeerde een feestje binnen te komen. Er werd gevochten en met bierflessen, vuurwerk en rookbommen gegooid. Volgens een getuige stonden er ook jongeren tussen met messen en knuppels.
Agenten wist de groep van het feestje weg te leiden. De ongenode jongeren kwamen uit onder meer Waalwijk en Tilburg en waren al rond negen uur zaterdagavond op het feestje afgekomen.
Vernieling en mishandelingDe jongeren bleven proberen op het feestje te komen, ook al mochten ze niet binnen en werden ze gevraagd weg te gaan. Sommige jongeren reageerden agressief en vernielden onder meer een partytent.
Een meisje dat de groep vroeg te vertrekken, werd geslagen. Ook vernielde een 16-jarige jongen een auto. Hij is daarvoor aangehouden.
Project X HarenIn Haren braken er in 2012 rellen uit toen duizenden op een feestje afkwamen dat door een 15-jarig meisje openbaar werd gedeeld op Facebook.
Het meisje haalde de uitnodiging van Facebook, maar dat weerhield  veel feestgangers niet om op dit Project X-feestje af te komen. In 2011 liep een soortgelijke oproep ook uit de hand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.