Video

23.000 bezoekers genieten van een zonovergoten Festival Mundial in Tilburg

28 juni 2015 om 21:10
nl
Festival Mundial trapte zaterdag al behoorlijk prima af en de zondag werd nog zo'n kneiter van een festivaldag. Dat was terug te zien in de bezoekcijfers. Meer dan 23.000 mensen genoten van het festival in de Spoorzone in Tilburg, liet de organisatie zondag weten.
Geschreven door

En oh, oh, oh, oh, oh, wat hadden ze een geluk met het weer zaterdag. Terwijl het zonnetje gul haar stralen over de Spoorzone wierp, waren er behalve de vele optredens ook nog workshops, kraampjes en weet ik niet hoeveel foodtrucks voor de nodige hapjes.
[tweet:body:https://twitter.com/marijkelagas/status/615169335527645185]Zondag, gelukkig, niet anders. Behalve een workshop yoga om soepel de dag te beginnen, theater van Ernst Jansz  en het voorlezen van kinderboeken van over de hele wereld, barstte het programma zondag op Festival Mundial weer uit de voegen. Net zoals het zaterdag was.
Wat te zien, wat te zien?Als we een paar artiesten uit het programma van zondag mogen pikken - en dat mogen wij - dan zien we mooie acts uit Spanje, Frankrijk en zelfs Zwitserland. En alle drie vol energie.
Er was Franse hip-hop van Le Peuple de l'Herbe, Zwitserse dance met een jazz-sausje van Le Klischée en dan nog zoiets als wat La Pegatina 'urban rumba' noemt, een mix van disco, ska, merengue en ranchera. Klinkt lekker. Hou het daar maar op.
[Youtube:body:https://youtu.be/-TsEy1eXYsI]Iedereen is van de wereldEn dan de zaterdag. Wat een fijn feestje was dat zeg. Mede dankzij het weer, maar ook door de optredens, hing er een heerlijke vibe over het festivalterrein van een festival dat toch al lekker mellow is. Gelukkig hebben we de foto's nog.
Mr. Polska zette eigenhandig een hele tent ondersteboven en was daar zo van uitgeput dat hij na zijn optreden erg lang een boom stond te knuffelen. Ook erg mooi was het verrassingsoptreden van Ali B. die 'Iedereen is van de wereld' van Thé Lauw in zijn eigen woorden bracht.
Diversiteit in optredens en bezoekersKenny B. was helemaal gelukkig dat hij in zijn Tilburg mocht optreden. Het was super, geweldig, te gek, aldus de zanger tegen de microfoon van Tilburg TV. Kennie beter?, vroeg de verslaggever. Kennie beter, lachte Kenny B.
[Youtube:body:https://youtu.be/SjZrGdjdL_U]Festival Mundial bewijst zich opnieuw als een onderscheidend festival op de overdrukke evenementenkalender. Het festival kent zoals het ooit is ingestoken veel diversiteit, in optredens en bezoekers. Voor iedereen wat te halen dus daar in de Spoorzone in Tilburg.
Ook dit jaar. Dus kijk vooral de beelden terug, bekijk de foto's en ben blij dat je er bij was of baal dat je er niet was. Er is altijd nog volgend jaar. De eerste kaarten voor 2016 zijn al verkocht, aldus de organisatie.[Youtube:https://youtu.be/YkqLpZ8ws4I][Youtube:https://youtu.be/0BBfw3T8Mus][YouTube:https://youtu.be/dJL5xIfhU-A][YouTube:https://youtu.be/M4N0wlEsxfo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.