41 jaar in de gemeenteraad van Geertruidenberg, Brabant domineert qua langstzittende raadsleden - Omroep Brabant

41 jaar in de gemeenteraad van Geertruidenberg, Brabant domineert qua langstzittende raadsleden

29 juni 2015 om 10:49
nl
Op zoek naar een lange carrière in de politiek? Dan kun je het best voor een lokale partij in de plaatselijke gemeenteraad stappen. Bij voorkeur in Brabant, want onze provincie domineert namelijk de top 10 van langstzittende raadsleden van Nederland.
Geschreven door

Dat blijkt uit onderzoek van de website Toponderzoek. Maar liefst zes Brabantse gemeenteraadsleden bezetten een plek in de top tien. Het valt op dat de langstzittende raadsleden allemaal afkomstig zijn van lokale partijen.
41 jaar in de raad van GeertruidenbergDe lijst wordt aangevoerd door Joop Heesters, hij zit al 41 jaar in de raad van Geertruidenberg voor de partij Keerpunt74.
Op plaats twee staat Bertus Kemmeren van Gemeentebelangen in Loon op Zand. Met 39 jaar houdt hij het ook al bijna vier decennia vol in de politiek.
Zevenbergenaar al 45 jaar raadslidOpmerkelijk is dat Cees Huijssoon uit Zevenbergen niet wordt genoemd in de lijst van Toponderzoek. Hij is namelijk al 45 jaar raadslid. Van 1970 tot en met 1997 zat hij in de gemeenteraad van Zevenbergen. Na de herindeling werd hij voor de partij Onafhankelijk Moerdijk raadslid van de gemeente Moerdijk.
De andere niet meer weg te denken Brabantse raadsleden zijn:4. Jan Broeders, zit 37 jaar in de gemeenteraad van Waalwijk voor de partij Werknemersbelang.5. Paul van der Krabben, zit eveneens 37 jaar in de gemeenteraad van Den Bosch voor de partij Bosch Belang.9. Henk Siroen, zit al 34 jaar in de gemeenteraad van Cuijk voor Progressief Leefbaar Cuijk.10. Toon van Dun, zit 33 jaar in de gemeenteraad van Bladel voor de Vrije Hapertse Partij.
De langstzittende wethouder in Nederland komt overigens ook uit Brabant. Wil Ligtenberg uit Loon op Zand zit al sinds 1997 op het pluche in die gemeente. Hij bestuurt daar al achttien jaar voor de Lijst Loon op Zand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.