Incidenten rond mini-Project X: 'Naar tevredenheid afgehandeld'

29 juni 2015 om 12:38
nl
Er is tevredenheid over de manier waarop de incidenten rond een feest in de wijk Vrijhoeve in Sprang-Capelle in de nacht van zaterdag op zondag afgehandeld zijn. Dat zegt een woordvoerder van de politie na gesprekken met mensen uit de buurt.
Geschreven door

Een van de inwoners van de wijk had een bericht over een feest dat hij hield gedeeld op Facebook. Vervolgens besloten zo'n 50 ongenode gasten af te reizen naar Sprang-Capelle. Maar daar volgde een alles behalve feestelijke bijeenkomst.
AgressiefDe grote groep jongeren uit onder meer Tilburg en Waalwijk arriveerde om 21.00 uur in de wijk. Ze bleven proberen binnen te komen bij het feest hoewel de toegang hen geweigerd werd en ze gevraagd werden om te vertrekken. Een deel van de jongeren reageerde daarop agressief en pleegde vernielingen.
Een meisje dat de jongeren vroeg te vertrekken, is geslagen en er werd een partytent vernield. Toen de politie 's  nachts rond één uur arriveerde hoorde zij van een getuige dat de brandgang naast haar woning vol agressieve jongeren stond.
AangehoudenEr werd gevochten en met bierflessen, vuurwerk en rookbommen gegooid. Ook werd er gesproken over jongeren met messen en knuppels. Een jongen die een auto vernielde is aangehouden. Nadat agenten de ongenode gasten weggestuurd hadden, keerde de rust in de straat terug.
Een woordvoerder van de politie zegt dat er zo ver bekend geen gewonden zijn gevallen en dat de schade uiteindelijk meegevallen is. "Wij gaan verder met ons onderzoek. Wij nemen eventuele aangiften op en er volgen aanhoudingen als daar aanleiding voor is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.