Farm Trans uit Zevenbergen wraakt rechter in zaak over uitbuiting Poolse chauffeurs

29 juni 2015 om 13:58 • Aangepast 21 november 2020 om 17:32
nl
De advocaat van Farm Trans uit Zevenbergen heeft maandagochtend de rechter gewraakt in het kort geding dat vakbond FNV tegen dit bedrijf aanspande. Volgens FNV buit de aardappeltransporteur Poolse vrachtwagenchauffeurs uit.
Profielfoto van
Geschreven door

Door de wraking is de rechtszaak voor onbepaalde tijd aangehouden. Een speciale wrakingskamer moet nu beslissen of de rechter moet worden vervangen. De rechtbank probeert het verzoek snel te behandelen.
Zelfstandig rechtspersoonFarm Trans vond het onmogelijk zich te verweren tegen FNV transport en logistiek, omdat dit volgens het bedrijf geen zelfstandig rechtspersoon is. "Want tegen wie verweren we ons dan?", aldus de advocaat. "FNV transport en logistiek is een spookbedrijf."
De rechter vond het een detail wat niet besproken hoefde te worden tijdens een kort geding en wilde de zitting voortzetten. Farm Trans vond het een onoverkomelijk probleem en wraakte de rechter.
Volgens FNV woordvoerder Edwin Atema past deze actie in het straatje van Farm Trans. "Het bedrijf doet er alles aan om het recht te ontduiken. Ze hadden vooraf al bedacht het zo aan te gaan pakken."
Patatje oorlog In maart besmeurde de FNV samen met chauffeurs het pand van Farm Trans met friet, mayonaise en satésaus. Farm Trans was daar niet van gediend. Volgens hen rijden de Poolse chauffeurs voor een Poolse firma en is er dus geen sprake van uitbuiting.

Wachten op privacy instellingen...

In een vergelijkbare zaak die FNV eerder dit jaar aanspande tegen Van den Bosch Transporten in Erp, oordeelde de rechter dat Hongaarse chauffeurs die via een Hongaars bedrijf voor Van den Bosch in en vanuit Nederland rijden recht hebben op het Nederlandse cao loon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.