Elkerliek ziekenhuis Helmond bindt strijd aan met VRE-bacterie

29 juni 2015 om 13:55
nl
Bij vijf patiënten van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond is vastgesteld dat ze drager zijn van de VRE-bacterie. De bacterie werd voor het eerst onverwacht vastgesteld bij een patiënt op de Intensive care. Later kwamen er meer gevallen bij. Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen.
Geschreven door

Zo worden reeds ontslagen IC-patiënten benaderd om te kijken of ze contact hebben gehad met een besmette patiënt.
Ongevoelig voor antibioticaDe VRE is een normale darmbacterie die voor gezonde mensen ongevaarlijk is. Bij ernstig zieke of verzwakte patiënten kunnen er wel infecties ontstaan. Dat uit zich in bijvoorbeeld een blaasontsteking. Dit kan problemen opleveren omdat de bewuste bacterie ongevoelig is voor de gangbare antibiotica.
De twee besmette patiënten liggen alleen op een kamer. Voor medewerkers zijn er speciale maatregelen zoals het dragen van schorten en handschoenen.
Ook andere ziekenhuizen hebben lastHet is niet de eerste keer dat de bacterie in een Brabants ziekenhuis opduikt.Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven kampt sinds oktober 2013 met de bacterie en is nog dagelijks bezig om de zaak beheersbaar te houden.
De bacterie dook ook op in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Daar is de bacterie onder controle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.