Gynaecoloog Máxima Medisch Centrum wil taboe rond hevig bloedverlies tijdens menstruatie doorbreken

29 juni 2015 om 14:27
nl
Gynaecoloog Marlies Bongers van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven wil het taboe rond hevig bloedverlies tijdens de menstruatie doorbreken. De helft van de vrouwen heeft volgens haar last van hevig bloedverlies. En van deze vrouwen ervaart een kwart dit als een serieus probleem.
Geschreven door

Veel vrouwen gaan met hun klachten niet naar de huisarts. Bongers ziet dit graag anders, want de klachten zijn volgens haar goed te behandelen.
Het is volgens de gynaecoloog dan ook zeker niet nodig om met de klachten rond te blijven lopen en je leven erdoor te laten beïnvloeden.
Wetenschappelijk onderzoekBongers is onlangs benoemd tot eerste vrouwelijke hoogleraar in de algemene gynaecologie. Vanuit deze functie wil ze dit probleem zo breed mogelijk onder de aandacht brengen.
Nu ze is benoemd tot hoogleraar gaat Bongers in het Maastricht Universitair Medisch Centrum één dag in de week wetenschappelijk onderzoek doen naar de beste manier om hevig bloedverlies tijdens de menstruatie te verminderen.
In het volgende filmpje licht Marlies Bongers de problematiek rond hevig bloedverlies tijdens de menstruatie toe:[YouTube:body:https://youtu.be/l7cVjLRMO-0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.