Gemeente Boxmeer vreest voor te dure kermis en doet ‘dringend beroep’ op staatssecretaris

29 juni 2015 om 18:17
nl
De burgemeester en wethouders van Boxmeer doen een dringend beroep op het ministerie van Financiën om geen hoger btw-tarief voor kermisattracties door te voeren. In een brief stelt het college dat een btw-tarief van 21 procent ‘fataal is voor dit waardevol sociaal cultureel erfgoed’. De brief is gericht aan staatssecretaris Eric Wiebes.
Geschreven door

Het kabinet wil de btw op kermiskaartjes verhogen van zes naar 21 procent. Het college van burgemeester en wethouders stelt in de brief dat de traditioneel kermis in de gemeente niet door kan gaan als de btw-verhoging ingevoerd wordt.
“De kermis is in onze ogen bedoeld als een laagdrempelig evenement waarin ook de mensen met lagere inkomens moeten kunnen participeren. Als dat niet het geval is, kunnen wij onze kermisslogan ‘De Zomer Begint in Boxmeer’ wel vergeten’”, aldus de gemeente in de brief.
'Dat gaan mensen niet betalen'Onlangs trokken kermisexploitanten al aan de bel omdat zij denken in zwaar weer te komen.
"Een verhoging van zes naar 21 procent betekent voor ons de doodsteek. Dan moet ik vier of vijf euro voor een kaartje rekenen. Dat gaan mensen niet betalen," aldus verklaarde Chris Reemer, telg uit de bekende kermisfamilie uit Bergen op Zoom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.