Asbest vrijgekomen bij grote brand in Helmond, meerdere oldtimers verloren gegaan

29 juni 2015 om 19:13
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Brand in Helmond (Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
1/2
In Helmond is maandagmiddag rond halfvijf asbest vrijgekomen bij een uitslaande brand in een pand van staalfabrikant Munsters Staalbouw aan de Houtse Parallelweg. In het pand, dat al enige tijd niet meer voor staalproductie werd gebruikt, stonden ongeveer twintig auto's, waaronder oldtimers, opgeslagen.

Er zijn geen gewonden gevallen. Het sein brand meester werd rond vijf uur gegeven. Vanwege de vrijgekomen asbest worden omstanders op grote afstand gehouden. De omgeving rond het pand is afgezet. De politie riep omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden.
Oldtimers in pandIn het pand stonden ongeveer twintig auto's, waaronder veel oldtimers, meldde Rene Kroon, de zoon van de eigenaar van het pand, aan Omroep Brabant. Meerdere oldtimers zijn bij de brand verloren gegaan, bevestigde Kroon.
Ook stonden er een aantal raceauto’s, een camper en een aanhanger. “Met die raceauto’s heb ik jarenlang door Europa gereden. Ze zijn allemaal verloren gegaan, alles is weg. Maar het belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt”, vertelt eigenaar Cor Kroon.
SloopIn het pand werden laatste werkzaamheden aan de auto's verricht om ze daarna door te kunnen verkopen. Het gebouw zou aan het einde van dit jaar gesloopt worden.
Vanuit Mierlo, Someren, Veghel en Eindhoven kwamen meldingen binnen van mensen die de rookwolken konden zien.[TWEET:BODY:https://twitter.com/Vico__h/status/615529819942572032]

Wachten op privacy instellingen...