WiSH Outdoor speelt in op hitte: gratis water, sproeiers, extra schaduwplekken en zonnebrandcrème

29 juni 2015 om 22:29
nl
Dancefestival WiSH Outdoor heeft flink wat voorzorgsmaatregelen genomen vanwege de hitte. Zo worden er speciale watertappunten geplaatst waar bezoekers gratis water kunnen krijgen. Ook is het verbod op zonnebrandcrème opgeheven.
Geschreven door

WiSH Outdoor in Beek en Donk gaat vrijdag bloedheet van start. Er wordt een temperatuur van 35 graden voorspeld. Zaterdag en zondag verlopen ook warm, met temperaturen boven de 30 graden.
Sproeiers en schaduwHet heeft organisator WiSH Events genoodzaakt om te anticiperen op de voorspelde hitte. Naast de watertappunten op het festivalterrein, komen er ook cooling zones. Dit zijn plekken op het terrein waar speciale sproeiers aanwezig zijn die voor verkoeling zorgen.
Ook wordt er voor extra schaduwplekken gezorgd. De tenten krijgen speciale airco’s om de temperatuur aangenamer te maken. Op de camping wordt een speciale groepsdouche georganiseerd.
LEES OOK: Het festivalseizoen in Brabant: een selectie van de pareltjes dit seizoen
InsmerenOp alle dagen mogen bezoekers zonnebrandcrème mee naar binnen nemen. Dit mag in kleine tubes of sprays, met een maximum van honderd milliliter. Op het festivalterrein zelf is nog een insmeerbalie, waar bezoekers gratis ingesmeerd kunnen worden.
WiSH Outdoor heeft twee hoofdpodia. Bij de vorige edities was het tweede hoofdpodium op zondag gesloten. In verband met de hitte zal dit podium zondag wél open zijn. De grote Delicious Dutch tent verhuist namelijk naar dit podium.
StakingMaandag werd ook bekend dat de politie tijdens WiSH Outdoor twee uur het werk stillegt. Dit gebeurt zaterdagavond tussen zeven en negen uur. Volgens de organisatie en de beveiliging merken bezoekers niets van de staking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.