Nieuws van de dag: hitteplan in zinderend Brabant en opening van achtbaan Baron 1898 in de Efteling

30 juni 2015 om 09:15
nl
Goedemorgen! Er staat ons een tropische periode te wachten waarbij de temperatuur de komende dagen met gemak de 35 graden zal aantikken. Bloedheet dus en daarom wordt het Nationaal Hitteplan van kracht. Diverse evenementen, waaronder WiSH Outdoor, hebben al voorzorgsmaatregelen aangekondigd. Wat is verder het nieuws van deze dinsdag?
Geschreven door

Wat heb je gemist?
* Code geel en hittegolf op komst in Brabant. De temperatuur kan stijgen tot een zinderende 35 tot 40 graden.
[tweet:body:https://twitter.com/SevereWeather_N/status/615492869202288640]
* De Harleydag in Breda gaat toch niet door. Het evenemententerrein moet van de gemeente om zes uur 's middags al leeg zijn, en dat is niet te doen, zegt de organisatie.
* Kinderen gaan helemaal los op Modderdag in Den Dungen. Lekker kliederen!
Waar wordt over gesproken?
* Frans Bauer verovert de Haagse harten op Park Pop met zijn versie van het officieuze Haagse volkslied 'O, o, Den Haag'. [tweet:body:https://twitter.com/MMeubelman/status/615699716349820929] * WiSH OUtdoor speelt in op de hitte komend weekend met gratis water, sproeiers, extra schaduwplekken en zonnebrandcrème.
* De 35-jarige vrouw die vastzit voor verschillende autobranden in Boxtel, zegt er niets mee te maken te hebben. 'Pyromien', zoals de vrouw wordt genoemd, zit nog zeker negentig dagen achter de tralies in voorarrest.
Wat gaat er vandaag gebeuren?
* Eindelijk is het zover: de nieuwste achtbaan Baron 1898 van de Efteling gaat in gebruik. De eerste officïële rit is live te volgen via de livestream van Omroep Brabant op deze site.
[YouTube:body:https://youtu.be/h9LmgNDF3_4]
* Het Nationaal Hitteplan, dat gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen zoals ouderen en chronisch zieken moet beperken als het erg warm wordt, gaat in werking.
* De Parade in Den Bosch vormt dinsdagavond het decor voor een grootse, muzikale openluchtvoorstelling: Opera aan de Parade. Gratis genieten van La Cenerentola (Assepoester), het plein aan de voet van de kathedraal zal ongetwijfeld weer tjokvol zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.