Adam Maher wil belangrijker worden voor PSV: 'Wil dragende kracht worden'

30 juni 2015 om 11:16
nl
Adam Maher moet voorlopig zijn vaste teamgenoten van het vorig seizoen bij PSV missen. Zij hebben vanwege interlandverplichtingen nog even vakantie. Adam Maher is alweer begonnen. Met ambitie, want PSV heeft nog steeds niet het beste van hem gezien.
Geschreven door

Ook naar eigen zeggen heeft Adam Maher bij PSV nog steeds niet laten zien wat hij allemaal kan. De 21-jarige middenvelder wil daarom in zijn derde seizoen in Eindhoven uitgroeien tot een dragende kracht.
Van AZ naar PSVTwee jaar geleden verhuisde Maher na een topseizoen bij AZ voor 6,5 miljoen euro naar PSV. De verwachtingen in Eindhoven waren hooggespannen, maar tot dusver is dat er nog niet helemaal uitgekomen.
In zijn eerste seizoen kwam Maher tot 26 wedstrijden en drie doelpunten. Vorig jaar vormde hij bij PSV het middenveld met Georginio Wijnaldum en Andrés Guardado en miste hij slechts drie competitieduels. Maher kwam uit op zeven treffers.
Nauwelijks vakantieToch meent Maher dat hij in het kampioensjaar nog niet alles heeft kunnen brengen, onder meer omdat hij nauwelijks vakantie had gehad. Na de competitie moest hij nog aan de bak met Jong Oranje en snel volgde weer de voorbereiding van PSV.
"Dat gaat een keer aan je lichaam vreten en dan lukt het steeds niet en loop je achter de feiten aan. Nu had ik een lange vakantie en ben ik lekker ontspannen. Het was fijn om weer om het veld te staan.''
Kansen bij vertrek WijnaldumPSV slaagde erin om Guardado voor lange tijd te strikken, maar Wijnaldum lijkt onhoudbaar voor PSV. Maher gelooft niet dat de verhoudingen op het middenveld veranderen als de aanvoerder vertrekt en ziet zelfs kansen.
"Ik denk dat alles hetzelfde blijft, ook als Georginio weggaat. Ik weet dat ik een nog belangrijkere rol ga spelen. Ik heb vorig jaar een goede stap gezet. Dit jaar wil ik nog een grotere stap zetten en een dragende kracht worden in het team.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.