Aantal passagiers op luchthavens toegenomen: constante groei Eindhoven Airport

30 juni 2015 om 11:50
Eindhoven, de tweede luchthaven van Nederland, heeft in het eerste kwartaal van 2015 ruim 816.000 passagiers vervoerd. De constante groei die Eindhoven laat zien sinds het derde kwartaal van 2009, werd ook dit kwartaal voortgezet met 20 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.
Geschreven door

Deze toename op Eindhoven Airport is volgens het statistiekbureau vooral toe te schrijven aan het groeiende aantal bestemmingen. Zo had Eindhoven in het eerste kwartaal tien extra rechtstreekse bestemmingen ten opzichte van een jaar eerder.
De Nederlandse luchthavens zagen het aantal passagiers in het eerste kwartaal toenemen met 4,1 procent. In totaal reisden in de eerste drie maanden van het jaar bijna 12,7 miljoen passagiers via de nationale luchthavens van en naar Nederland.
Sterkste groei luchthaven GroningenSchiphol liet een stijging zien van 3,5 procent tot ruim 11,5 miljoen passagiers. De sterkste groei was te zien op luchthaven Groningen. In vergelijking met een jaar eerder maakten bijna twee keer zoveel passagiers gebruik van dit vliegveld, namelijk 28.000 mensen.
Daling bij Maastricht AirportMaastricht Airport zag als enige luchthaven het aantal passagiers flink dalen met 44 procent, vooral door het wegvallen van bestemmingen. In het eerste kwartaal vlogen 20.000 passagiers via deze luchthaven, terwijl dit er een jaar eerder nog 36.000 waren.
Rotterdam The Hague Airport beleefde een kleine dip in het aantal passagiers met 7 procent.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...