‘Het bewijs is niet hard genoeg’, advocaat wil verdachte van branden in Boxtel uit de cel hebben

30 juni 2015 om 13:16
nl
Er is op het moment te weinig bewijs om Vanessa R. uit Boxtel langer vast te houden. Dat meldt haar advocaat Kees de Kock in gesprek met Omroep Brabant. De vrouw wordt verdacht van het in brand steken van verschillende auto’s in haar woonplaats.
Geschreven door

Vanessa R. ontkent dat zij achter de brandstichtingen zit. Het voorarrest van de 35-jarige vrouw uit Boxtel werd desondanks met negentig dagen verlengd.
ZIE OOK: Het zou een unicum zijn, de vrouwelijke pyromaan uit Boxtel
'Nog een hoop onduidelijkheden'De Kock is in hoger beroep gegaan tegen die uitspraak. De raadsman meent dat de verdenking door justitie tussentijds getoetst moet worden door de rechtbank. “Er moeten voldoende aanwijzingen zijn om mijn cliënt langer in de cel te houden”, legt de raadsman uit.
Op het moment zijn er nog een hoop onduidelijkheden in het onderzoek naar de autobranden, vindt De Kock. “Het bewijs is nog niet hard genoeg. Daarom is het niet gerechtvaardigd om haar langer vast te houden.”
ZIE OOK: Onrust na autobranden in Boxtel aanleiding voor informatiecentrum
Crimineel verledenDe Kock verwacht binnen twee á drie weken duidelijkheid over zijn hoger beroep te krijgen. Vanessa R. werd zaterdag 13 juni opgepakt als verdachte van verschillende autobranden in Boxtel. De buurt reageerde opgelucht na de arrestatie van de vrouw.
In het verleden is ze vaker in aanraking geweest met de politie. In 2008 en 2009 werd ze opgepakt voor stalking en dreiging met moord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.