WK-kwalificatieduels zaalvoetbal in Eindhoven

30 juni 2015 om 17:11
nl
Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt van 10 tot 13 december in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven drie wedstrijden tijdens het WK-kwalificatietoernooi. Tegen welke tegenstanders de zaalvoetballers van bondscoach Marcel Loosveld spelen is nog niet bekend. De winnaar van de groep plaatst zich voor het mondiale eindtoernooi dat in 2016 plaatsvindt in Colombia.
Geschreven door

Tegen welke drie tegenstanders Oranje in Eindhoven uitkomt, wordt donderdag 2 juli duidelijk. In het Zwitserse Nyon worden om 14.30 uur via loting de teams in zeven groepen aan elkaar gekoppeld. Nederland, dat dankzij zijn 14e positie op de UEFA-ranking niet veroordeeld is tot het spelen van een voorronde, is ingedeeld in pot 2, waar ook Servië, Roemenië, Slovenië, Azerbeidzjan, Hongarije en Slowakije deel van uitmaken.
TegenstandersUit pot 1 komt Spanje, Rusland of Oekraïne naar Eindhoven. De overige vier landen uit deze pot – Italië, Portugal, Kroatië en Tsjechië – zijn net als Nederland gastheer van een plaatsingstoernooi.
Pot 3 bestaat uit Belarus, België, Bosnië-Herzegovina, Kazachstan, Polen, Macedonië en Turkije. De Turken kunnen bij de loting evenmin aan Nederland gekoppeld worden, omdat zij ook als host van een kwalificatietoernooi optreden. Pot 4 tenslotte bevat Noorwegen en de zes winnaars van de voorrondetoernooien, die in oktober worden gespeeld.
WK ColombiaDe zeven groepswinnaars en zeven runners-up plaatsen zich voor de WK-play-offs, die bestaan uit een uit- en thuiswedstrijd. Deze barragewedstrijden worden gespeeld op dinsdag 22 maart en dinsdag 12 april 2016. De zeven winnaars van deze duels plaatsen zich uiteindelijk voor de FIFA Futsal World Cup Colombia 2016.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.