Brabantse evenementen tobben met naderende hitte

30 juni 2015 om 17:41
nl
Doorgaan of afgelasten? Organisatoren van veel Brabantse evenementen tobben momenteel met die vraag. De temperaturen schieten komend weekend als een raket richting de 40 graden. Daarom komen de noodscenario’s uit de onderste la.
Geschreven door

“We gaan zeker voorzorgsmaatregelen treffen”, zegt Gerard van Laarhoven, voorzitter van festival Elastiek in Hilvarenbeek. Vanaf vrijdag tot en met zondag is het Vrijthof en omgeving het toneel van het festival. “We houden de weersverwachting goed in de gaten. Er komen ongeveer 8000 bezoekers, dat is toch een behoorlijk aantal.”
Watervernevelaars“Er zal water beschikbaar zijn bij verschillende watertappunten. We denken ook aan watervernevelaars waarmee we in één keer een grote groep kunnen verkoelen. Een deel van het programma is gelukkig ’s avonds dus dan zakt de temperatuur. We maken ons het meeste zorgen om zondag. Dan begint het programma al ’s middags.”
Op de website van het Festival Elastiek volgen tips om het hoofd koel te houden.
Watertank defensieIn Someren wordt komend weekend de Kennedymars gehouden. Er vinden dan verschillende wandeltochten plaats, met als langste een tocht van 80 kilometer.
“Woensdagmiddag hebben we overleg met de GGD. De langste tocht begint zaterdagavond om tien uur. De tocht van 40 kilometer wordt zondag overdag gelopen. We houden de weersomstandigheden goed in de gaten. Een fabrikant van zonnebrandcrème heeft aangeboden om te komen smeren”, zegt Sabine Leenders van de organisatie. Defensie springt ook bij door met een watertank extra water aan te voeren.
Ook het festival Wish Outdoor in Beek en Donk heeft al voorzorgsmaatregelen getroffen.
AfgelastingenHet Boer Boris Feest, een kinderfestijn dat voor zaterdag in Veghel op het programma stond, is afgelast. De organiserende Bibliotheek Veghel vindt het niet verantwoord om de kleine gasten aan de hoge temperaturen bloot te stellen.
Ook de wielertoertocht van Mendig in Duitsland naar Budel, die zaterdag zou worden verreden, gaat niet door. Dit is besloten door de Stichting Wieler Activiteiten Cranendonck.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.