'Onduidelijk of feestje doorgaat', politiestaking Extrema Outdoor gooit mogelijk roet in het eten

30 juni 2015 om 17:14
nl
De politie staakt volgende week zaterdag ook bij Extrema Outdoor op Aquabest in Best. Tussen twee en vijf uur 's middags legt de politie het werk neer. ''Er zal dan geen agent te bekennen zijn'', zegt Hans Giroldi van politiebond ANPV afdeling Oost-Brabant dinsdag. De organisatie van Extrema zegt nog niets gehoord te hebben.
Geschreven door

Ieder jaar brengen 30.000 mensen een bezoek aan het festival op Aquabest. Eerder kondigde de politie al aan tijdens het festival Wish Outdoor in Beek en Donk te gaan staken. Dat zou geen gevolgen hebben voor de bezoekers.
'Alles uit media vernomen'De organisatie van Extrema Outdoor heeft nog niets gehoord van acties tijdens het festival. ''We hebben alles uit de media moeten vernemen. Wij weten nog helemaal niets van de politie-acties volgende week.''
Volgens Giroldi van de politiebond ANPV was de organisatie op de hoogte van de aanstaande acties, alleen was nog niet gecommuniceerd over wat die actie inhield. Extrema Outdoor bestrijdt dat. ''We moeten het nu weer van de media horen.''
In verkeerde keelgat geschoten''We wilden de organisatie morgen of overmorgen op de hoogte brengen van de acties met de tijden'', laat Giroldi nog weten. ''We wisten nog niet precies wat we zouden gaan doen.''
Bij Extrema Outdoor zijn de acties nu al in het verkeerde keelgat geschoten. De organisatie stuurde via een zelfgeschreven column een noodkreet naar de media.
''Mijn vriendjes vragen al of het feestje doorgaat, en of ze het geld terugkrijgen mocht het niet doorgaan. Verder loopt de kaartverkoop ook nog eens terug. Onzekerheid heerst, en dat is jammer', zo staat in de ingezonden brief.
Oplossing?Inmiddels is bekend geworden dat er donderdag overleg is tussen Extrema Outdoor en de politiebonden over de voorgenomen staking. Het gesprek is donderdagmorgen om tien uur bij Aquabest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.