Waalrese jurist Marcel Senders hoeft niet de cel in voor fraude rond faillissement FEMA - Omroep Brabant

Waalrese jurist Marcel Senders hoeft niet de cel in voor fraude rond faillissement FEMA

30 juni 2015 om 18:06
nl
De in opspraak geraakte jurist Marcel Senders uit Waalre hoeft niet de cel in voor fraude rond het faillissement van makelaarskantoor FEMA in Helmond. De rechtbank in Den Bosch veroordeelt de oud-advocaat tot een onvoorwaardelijke taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar.
Geschreven door

De straf valt fors lager uit dan de eis. Justitie wilde dat Senders vier maanden in de cel zou gaan.
Directeur Felix D. van FEMA is dinsdag veroordeeld tot 180 uur werkstraf, de boekhouder van het bedrijf heeft honderd uur werkstraf gekregen. Senders heeft zijn betrokkenheid bij de fraude altijd ontkend.
Feitelijke leidingVolgens de rechtbank had Senders de feitelijke leiding van het makelaarskantoor dat voor acht ton aan schulden achterliet. Makelaar Felix D. werd samen met Senders in 2012 opgepakt omdat zij zouden hebben geprobeerd kort voor en ook net na het faillissement tegoeden, omzet en bezittingen weg te sluizen.
Senders werd vooral bekend door een beschieting begin 2013 vlakbij zijn huis aan de Vlasrootlaan in Waalre door een fietser. De 36-jarige jurist kwam toen met de schrik vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.